Dr. Menyhárt Orsolya belgyógyász, kardiológus, egészségbiztosítási szakorvos

Dr. Menyhárt Orsolya szakmai önéletrajz

Dr. Menyhárt Orsolya kardiológus2001-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 2007-ben belgyógyászatból, 2012-ben kardiológiából és 2014-ben egészségbiztosításból szakvizsgáztam.

A belgyógyászati szakvizsga megszerzéséig a Szent Rókus Kórház Belgyógyászati Osztályán dolgoztam, ahol megismerkedhettem a belgyógyászat minden területével. Érdeklődésem már az egyetemi éveim alatt a kardiológia felé fordult, tudományos munkát végeztem a magasvérnyomás-betegség témakörében, és több hazai és külföldi konferencián tartottam előadást.

Gyakorlattal rendelkezem a sürgősségi, a járóbeteg, valamint a kórházi betegellátás területén is. A mai napig aktívan gyakorlom őket. A magán egészségügyi ellátásban 2007 óta dolgozom.

Kardiológus szakorvosként minden olyan panasz esetén, amelynek hátterében felmerülhet szív és érrendszeri betegség, a pácienseim kardiológiai kivizsgálását végzem. Ennek keretein belül a részletes kórelőzmény felvétel, a korábbi orvosi dokumentációk áttekintése után fizikális vizsgálatot végzek vérnyomásméréssel, EKG-val. Indokolt esetekben szív ultrahang vizsgálat, szükség esetén terheléses EKG vizsgálat is történik.

Azokban az esetekben, amelyekben szükséges hosszabb monitorizálás, 24 órás vérnyomásmérés /ABPM/, vagy 24 órás EKG Holter vizsgálat is történik, melynek kiértékelését, illetve a beteggel való konzultációját is elvégzem.

Amennyiben további vizsgálatok szükségesek, ezekre javaslatot teszek, segítek a speciális vizsgálatokra történő beteg irányításban.

A kardiológiai vizsgálatok részét képezi receptírás, konzultáció, illetve visszatérő, gondozott betegek esetén a kontroll vizsgálat,illetve más szakmák által kért konzílium is.

Dr. Menyhárt Orsolya
belgyógyász, kardiológus, egészségbiztosítási szakorvos

Főoldal >>